IndonesiëThailandTips & TricksVietnam

De 10 beste en meest luxueuze hostels van Azië!

De beste hostels van Azië

Na maanden rond te trekken door Indonesië, Thailand, Cambodja, Vietnam en Singapore zijn dit de beste en meest luxueuze hostels waar ik verbleven heb. Al deze hostels hebben één ding gemeen: de bedden zijn super comfortabel, je kan er goed slapen en de ontvangst was hartelijk! Je vindt er goede lockers, sympathieke eigenaars en personeel, en een gezellige sfeer. De kamers zijn hier altijd piekfijn in orde en proper. Dit zijn mijn de beste hostels van Azië. The Broke Belgian Quality Label!

Indonesië

Devadav Hostel (Nusa Lembongan, Bali)

Niet alleen raad ik je aan om eventjes naar Nusa Lembongan te gaan, als je er toch bent moet je hier verblijven. Ik had twee nachten geboekt en bleef er bijna drie weken. Het is het properste hostel dat ik ooit heb bezocht, met een badkamer per twee bedden! De sfeer is enorm relax, en voor je het weet ben je beste vrienden met de super sympathieke kerels die er werken. Alle mogelijke activiteiten in de buurt worden georganiseerd vanuit het hostel voor een correcte prijs. Je kan hier een drinkbus lenen en altijd gebruik maken van het gratis drinkwater!
Boek nu via Agoda.

Snorkelen in Nusa Lembongan
Snorkelen in Nusa Lembongan, de trip wordt georganiseerd vanuit het hostel!

Thailand

Bed Station Khaosan (Bangkok)

Deze party hostel slaagt er toch in om gezellig aan te voelen. Alles is nieuw en proper, je kan er lekker eten en daarna een plonsje doen in het zwembad. Het is bijna onmogelijk om geen vrienden te maken, en ‘s avonds kan je gaan stappen op Khao San Road, dat om de hoek ligt.
Boek nu via Agoda.

Wayha Hostel Don Mueang (Bangkok)

Jammer genoeg ligt dit hostel een eindje van de stad, maar als je de volgende dag moet vliegen vanop Don Mueang Luchthaven raad ik deze verborgen parel absoluut aan! Alles doet men juist in dit hostel: van de comfortabele bedden tot de gezellige zithoek en de computers, tv en terras. Moest dit hostel in het centrum liggen, ik zou er maanden verblijven.
Boek nu via Agoda.

Get Hi Hostel (Chiang Rai)

Dit is mijn favoriete hostel in Thailand. First is een fantastische gastvrouw, en zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Gegarandeerd dat je uitgenodigd wordt voor een spelletje kaart-monopoly of een uitstap! Het hostel is niet te groot, waardoor er onmiddellijk een hechte familiesfeer ontstaat. Oh ja, het gratis ontbijt is de hele dag door beschikbaar! Ga voor een dag, blijf voor een week…
Bezoek hun website om te boeken!

Waterval in Chiang Rai
Samen met de vrienden en uitbaters van Get Hi Hostel op uitstap naar de watervallen in de buurt van Chiang Rai

About A Bed Hostel (Chiang Mai)

Dit gezellige boetiekhostel ligt net op de rand van de historische stad, alles is dus perfect bereikbaar! Je wordt hier ontvangen als een koning, de meiden die hier werken zijn super sympathiek en zullen je in alles proberen bij te staan. Twee keer verbleef ik hier al, en ik kom zeker ooit nog eens terug. Kom zeker in april tijdens het songkran festival, het wordt het hoogtepunt van je jaar!
Boek nu via Agoda.

Cambodia

Sla Boutique Hostel (Phnomh Penh)

Vanuit Sla Boutique Hostel kan je je tour regelen met de tuk tuk naar het Genocide Museum en de Killing Fields. De gezellige grote tafel en zithoek zorgt ervoor dat je sowieso interactie zal hebben met andere gasten. Het hostel is centraal gelegen en de bedden ruim. De gastvrijheid van de Khmer straalt af van de gezichten van het jonge personeel, je zal je hier sowieso thuis voelen.
Boek nu via Agoda.

Cozy Cloud Hostel (Siem Reap)

In centrum Siem Reap vind je Cozy Cloud Hostel. Tuk tuk tours door Angkor Wat worden georganiseerd voor een correcte prijs door het hostel, dus je moet hier alvast niet als een gek gaan onderhandelen. Als je ‘s avonds moe maar voldaan terug komt kan je lekker relaxen aan het zwembad. Je zal hier gegarandeerd vrienden maken, zonder ‘s nachts wakker gemaakt te worden door de zatte Britten in het party hostel verderop in de straat.
Boek nu via Agoda.

Angkor Wat
Het prachtige Angkor Wat kan je bezoeken vanuit Siem Reap

Vietnam

Toi’s Travel Home Central (Ho Chi Minh Stad)

In dit hostel in Vietnam kan je terecht wanneer je ‘s avonds de drukte en verkeerschaos van Saigon beu bent. Zet je met een pintje aan tafel en praat met je medegasten. Van alle hostels die ik bezocht in Vietnam is dit het enige dat ik kan aanraden, twijfel er dus niet te lang over.
Boek nu via Agoda.

9 Station Hostel (Phu Quock)

M’n maat Aaron raadde dit hostel aan. Volgens hem waren de mensen ongelooflijk tof, de bedden groot en comfortabel en de airconditioning in de kamers was koud. Het inbegrepen ontbijt is even goed als wat je krijgt voor 15 dollar in Amerika. De gemeenschappelijke ruimte is uitnodigend en altijd gevuld met medereizigers die willen socializen. Elke nacht zijn er drink specials. je kan een motor huren voor een mooie prijs. Wanneer je het zwembad beu bent is er een strand op wandelafstand!
Boek nu via Agoda.

Singapore

Thad’s Boutique Hostel

Deze plek was voorheen bekend als COO Hostel. De bar beneden is supergezellig, maar de pintjes zijn stiekem wel duurder dan in België. Thad’s Boutique Hostel ligt vlakbij Chinatown en 5 minuutjes wandelen van de MRT. Je zal zeker goed slapen in deze kamers, en de gezellige zithoek en terras op de eerste verdieping zijn aangenaam als verpozing.
Boek nu via Agoda.

Conclusie

Dit zijn volgens mij de beste hostels van Azië: ik heb er met plezier verbleven. Vind je hier niet je gading of ga je andere steden bezoeken, zoek dan hieronder een goed hostel! En als je nog suggesties hebt, laat ze dan zeker achter in de comments!

Disclaimer

Ik word niet betaald om reclame te maken voor anderen, maar kan mogelijk wel een percentage verdienen als je klikt op de externe links op deze pagina. Alle producten die ik promoot heb ik altijd zelf betaald en sta ik volledig achter! Deze website kost veel geld om te onderhouden, en ik wil natuurlijk ook een centje bijverdienen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.