Deze 11 APPS gebruik ik DAGELIJKS tijdens mijn reizen!

In deze moderne tijden kan je er niet meer aan ontkomen tijdens je reis: apps. Deze 11 apps gebruik ik dagelijks!

Ik raad je aan in elk land een lokale sim-kaart te kopen (behalve in de EU natuurlijk, leve de Europese leiders en het gratis roamen!) Deze sim-kaart zal je in staat stellen gebruik te maken van het internet zonder een hele tijd te moeten zoeken naar Wifi. Geloof me, toen ik uit Bolivia probeerde te ontsnappen, was ik blij met mijn mobiel internet!

Vluchten vergelijken met Skyscanner

Ben jij nog zo iemand die alvorens hij een vlucht neemt de websites alle luchtvaartmaatschappijen apart afspeurt? In 2019 is dat echt niet meer nodig, je hebt tegenwoordig apps die een hele hoop airlines tegelijk bekijkt en jou in één klap de goedkoopste optie toont. Opgelet, het is nog altijd aangeraden meerdere vergelijkingssites te gebruiken. Zo zoek je met Kayak in Zuid-Amerika bijvoorbeeld meer luchtvaartmaatschappijen op dan hun concurrenten van Skyscanner, die dan weer sterker staan in andere delen  van de wereld.

Skyscanner
Download voor Android of voor iOS.

Kayak
Download voor Android of voor iOS.

Momondo
Download voor Android of voor iOS.

Google Flights
Bezoek de website.

skyscanner
Je kan ook zoeken op “everywhere” en zo spotgoedkope vluchten vinden!

Vreemde valuta omzetten met XE

Gebruik je nog steeds je ouderwetse rekenmachine of erger nog, je hoofd, om vreemde valuta om te zetten? XE Currency is de beste valuta-rekenmachine die je kan vinden online. Denk er wel om dat dit de officiële koersen zijn, een wisselkantoor moet winst maken en zal dus steeds een iets minder gunstige wisselkoers vragen. Je wordt dus niet noodzakelijk opgelicht, maar XE kan je wel aanduiden hoever ze afwijken van de werkelijke koers!

XE Currency
Download voor Android of voor iOS.

Vertaal met Google Translate

Mijn levensreddende engel Google Translate kan zelfs een menukaart vertalen als je er een fotootje van neemt. Ideaal als je reist naar een land waar je de lokale taal niet machtig bent. Download op voorhand een taal als je geen lokale sim hebt! En vergeet niet dat het altijd geapprecieerd wordt als je enkele woordjes leert, een dank u in de lokale taal doet wonderen!

Google Translate
Download voor Android of voor iOS.

google translate
In het Vietnamees is Google Translate niet altijd betrouwbaar. Dit zou de vertaling van een gerecht moeten zijn…

Ride-sharing apps zoals Uber

Er is een universele wet die zegt dat je pas  een taxilicentie krijgt als je voldoende bewezen hebt een echte dief te zijn. In veel landen moet je nog een prijs afspreken voor je instapt, en een witte huidskleur zorgt ervoor dat je meteen dubbel betaalt. Gelukkig heb je tegenwoordig alternatieven zoals Uber of Grab (Azië). De prijs is op voorhand duidelijk en eerlijk, en je kan eventueel online betalen zodat je ook niet moet bedelen naar wisselgeld. Bij Grab in Azië kan je ook echte taxi’s bestellen, of zelfs tuktuks of een ritje achterop een motor. Soms zijn lokale alternatieven goedkoper, zoals vaak het geval is bij Gojek in Indonesië.

Opgelet, in sommige landen is het gebruik van deze apps verboden, maar werken ze wel nog perfect. Gebruik in dat geval liever een legale lokale taxi-app zoals taxi.eu.

Uber
Download voor Android of voor iOS.

Grab (Azië)
Download voor Android of voor iOS.

Lyft (V.S.)
Download voor Android of voor iOS.

GoJek (Indonesië)
Download voor Android of voor iOS.

Taxi.eu (Europa)
Download voor Android of voor iOS.

Cabify (Latijns Amerika, Spanje en Portugal)
Download voor Android of voor iOS.

tuk tuk in cambodia
Bestel je tuktuk met Grab!

Maps.me en Google Maps

Maps.me is het offline alternatief voor Google Maps. Maps.me maakt gebruik van openstreetmap: een opensource kaart van de hele wereld. Google Maps blijft superieur, maar als je geen mobiel internet hebt of als je niet wil dat Big Brother alles over je weet, maak dan gebruik van dit geweldige alternatief!

Maps.me
Download voor Android of voor iOS.

Google Maps
Download voor Android of voor iOS.

maps.me
Buenos Aires bestaat uit een mooi dambord patroon…

Apps om je overnachting te regelen

Ik gebruik bijna altijd Agoda, ik heb gemerkt dat het vaak goedkoper is dan booking.com. Anderen zweren dan weer bij trivago of het duurdere Hostelworld. Gebruik Airbnb om een bed bij mensen thuis te reserveren. Heb je geen geld, gebruik dan apps als Couchsurfing om gratis bij gastvrije mensen te overnachten!

Agoda
Download voor Android of voor iOS.

Booking.com
Download voor Android of voor iOS.

Trivago
Download voor Android of voor iOS.

Hostelworld
Download voor Android of voor iOS.

Airbnb
Download voor Android of voor iOS.

Couchsurfing
Download voor Android of voor iOS.

Nog op zoek naar accommodatie?

Deze tool zal je helpen de goedkoopste en beste slaapplaatsen te vinden:

Treinen door Europa met de app van Deutsche Bahn

De Bahn-app is de beste in Europa om je grensoverschrijdende reis te plannen. Een offline alternatief is railplanner, maar dat is niet altijd even up-to-date als de Duitse vrienden

DB Navigator
Download voor Android of voor iOS.

Rail Planner
Download voor Android of voor iOS.

Zoek de beste manier van A naar B (of van Rome naar Rio)

Ik gebruik Rome2rio voortdurend om in een oogopslag te zien hoe ik van de ene naar de andere stad kan reizen en hoe lang dit kan duren. Alle opties worden getoond: trein, bus, vliegtuig enz.. Zo heb je geen aparte app meer nodig voor flixbus, 12go.asia enz..

Rome2rio
Download voor Android of voor iOS.

Een VPN

Bescherm je webtraffiek in het buitenland, zeker op onbekende wifi-netwerken. Als je niet wil dat iedereen je wachtwoord kent gebruik je best een vpn (Virtual Private Network). Je internetverkeer wordt omgeleid en geëncrypteerd, zodat niemand dit kan onderscheppen. Je kan het bovendien gebruiken om Vlaamse tv te kijken op vrt.nu! Betaal voor je vpn, anders word jij het product.

De bekendste opties zijn:

Nordvpn
Download voor Android of voor iOS.

Expressvpn
Download voor Android of voor iOS.

Tunnelbear
Download voor Android of voor iOS.

Tripadvisor

Ik gebruik Tripadvisor vaak om een goed en goedkoop restaurantje te vinden. Ook de Lonely Planet app gebruik ik vaak. Deze laatste is wel betalend, maar je bent zeker dat de plekken waar je naartoe gaat door een echte criticus zijn bezocht.

Tripadvisor
Download voor Android of voor iOS.

Lonely Planet
Download voor Android of voor iOS.

Weg met de wegwerpplastiek!

Wil je plastic en een euro of twee per dag uitsparen? Gebruik dan Refill My Bottle om plekken te vinden waar je gratis of tegen een heel kleine betaling je fles kan bijvullen. Deze app werkt nog niet wereldwijd even goed, maar ik maakte er veel gebruik van in Indonesië.

Refill My Bottle
Download voor Android of voor iOS.

refill my bottle
In Nusa Lembongan gebruikte ik Refill My Bottle voortdurend.

Nog suggesties?

Gebruik jij nog andere apps als je reist? Laat het me weten in de comments!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.